Paradox EVO riasztóközpont és Chameleon integrálása

Módosítva ekkor Thu, 22 Sep 2022 ekkor: 05:03 PM

Szerelés

Paradox riasztóhoz kapcsolódni úgy tudunk, ha a Paradox EVO 192 vagy HD központ buszára egy APR-PRT3 printer/integrációs modult csatlakoztatunk, amit RS232-n kötünk össze a Chameleon RS232 csatlakozójával.

Az APR-PRT3 leírásában sajnos fel van cserélve a Tx és Rx, a helyes bekötés a mi DB9-s apa csatlakozónk oldalán a következő:

2 – Rx, 3 – Tx, 5 – GND

Értelemszerűen Rx-et Tx-szel kötünk szembe, GND közös.

Programozás Paradox oldalon

Az ARP-PRT3 modult általában automatikusan felismeri a riasztó központ, ha mégsem, akkor indítsuk egy modulkeresést kézzel. A modul beállítását leggyorsabban és legkényelmesebben Babyware-ből tudjuk elvégezni, egy kivétellel, a soros port engedélyezése és a baud rate beállítása rendszerint nem megy át (egyszer azért már sikerült :), ezt kézzel, kezelőről a következőképpen tudjuk elvégezni:

Lépjünk be installer módba

  • hagyományos kezelőn nyomjuk sokáig a 0-t, majd adjuk be a telepítői kódot
  • TFT-s kezelőn ugyanez a menüből elérhető (Menu, Advanced, Installer programming, Programming vagy magyar kezelőn: Menü, Speciális beállítások, Telepítői programozás, Programozás)

A 4003-as opciót választva, majd a modul nyolcjegyű kódját megadva (az ABCDEF hexa számjegyeket a billentyűzet speciális gombjaival tudjuk beadni) jutunk a modul programjához.

Itt a 016-os címen az 1,3,4 opciókat kell bebillenteni (1*34), hogy a soros portot engedélyezzük 19200 baud-on, Home Automation módban.

Beállítás Chameleon oldalon

Integrations/RS232 alatt a default protocolt le kell tiltani: Disable. (Akkor van letiltva, ha azt írja: Disable.) Erre azért van szükség, hogy felesleges, a riasztó számára nem értelmezhető üzeneteket ne küldjünk ki a soros porton.

Paradox ASCII kódok

Leírásuk megtalálható a csatolt pdf-ben.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani