Alexa integráció

Módosítva ekkor Mon, 08 May 2023 ekkor: 05:00 PM

Bevezetés:

Az Alexa integráció lehetővé teszi, hogy a hangod segítségével vezéreld az összes okos eszközt az otthonodban, valamint az Alexa többi funkciójához is hozzáférhetsz, például az ébresztőóra beállításához, zene lejátszásához, vagy akár az időjárás előrejelzéséhez. 


Integráció lépései: 

A Config Site-ot az INTEGRATIONS menüpontban lévő CONNECT TO ALEXA pontra kattintva megjelennek a csatlakozáshoz szükséges lépések. Szükséges, hogy az Alexa eszköz egy hálózaton legyen a kontrollerrel, ekkor az “Alexa discover devices” üzenettel automatikusan el tudjuk végezni a kapcsolódási lépéseket. 

 

Amennyiben bármilyen változás történik az eszközlistában, a Refresh Alexa Database gombot megnyomva a lista is frissülni fog és kiegészül az esetleges új eszközökkel. 

 


Az integráció menete:  

Először is szükségünk lesz az Alexa applikációra, ezt előzetesen le kell tölteni a Play Áruházból, vagy az App Store-ból. Ezt követően a megfelelő utasításokat kell követni az applikációban: 

 

Engedélykérés szükséges a közeli eszközök felderítésére. 

 

 

A hálózathoz csatlakozva megkezdhetjük az ALEXA eszköz keresését az applikáción belül. Ehhez a jobb felső sarokban található ADD NEW DEVICE gombra kattintva kiválaszthatjuk, hogy speciálisan milyen típusú eszközt szeretnénk csatlakoztatni.  

         

         

Miután a kezdeti lépések megtörténtek és a controller egy hálózaton van az Alexa eszközön (ezeken a lépéseken végig-vezet az alkalmazás), illetve a hangunkkal is konfiguráltuk, a Config Site-on lévő utasításokat követve egy üzenet átadása után fejezhetjük be az integrációt. Innentől kezdve hangutasításokkal is előidézhetünk különféle jeleneteket, illetve vezérelhetjük az eszközeinket. 

 

 

 

 

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani