Időjárás állomás (Renkforce WH2600) integráció

Módosítva ekkor Tue, 16 Aug 2022 ekkor: 11:47 AM

Időjárás állomás (Renkforce WH2600) integráció a Chameleon konfigurációs felületen keresztül


 1. Konfigurációs felületen keresztül elérjük az időjárás állomás integrálására szolgáló felületet:

 2. Fixáljuk az időjárás állomás IP címét a router (hálózati eszköz) DHCP szerverén keresztül:

  • Erre azért van szükség, hogy router leállás, vagy az időjárás állomás hosszabb leállása esetén ne kaphassa meg más hálózatra csatlakozó eszköz az integrációhoz szüksége IP címet.

 3. A fixált IP címet beírjuk a konfigurációs felületbe:


  • A frissítési időtartam akármi lehet, de legalább 5 másodperc legyen (ne terheljük túl fölösleges kérésekkel a hálózatot). Az időjárás állomás (kültéri) egyébként 16 másodpercenként küldi le a frissített adatokat a beltéri egységének, amely így továbbítja azt az internet felé. 5 másodperc a fentebbi képen már arra vonatkozik, hogy milyen időközönként kérjük le a beltéri egységben tárolt adatokat, mivel a kültéri és a beltéri egység közötti információcserét nem tudjuk befolyásolni. Ezek alapján a Chameleonnak is elég lenne körülbelül 20 másodpercenként lekérni az adatokat, hogy minden egyes frissítésnél új adatokat lássunk.

 4. Miután beállítottuk a fixált IP címet az integrációs felületen, meg fog jelenni egy Virtuális eszköz a konfigurációs felület Devices lapján, mely az időjárás állomás nevén van.


 • A Details gombot lenyitva virtuális digitális bemenetek (17db) nyílnak le.
 • Fontos, hogy nem szabad az elsőtől elkezdeni véletlenszerűen beállítani a bemeneteket eső, fény, szél stb. érzékelésére. Adott sorszámú bemenet, csak adott adatot képes olvasni. Segítséget nyújt nekünk abban a rendszer, hogy feliratozva van melyik bemenet mire használható. Az 1-es bemenet a következőképpen alakul: • Látjuk, hogy ez a bemenet csak beltéri hőmérsékletet képes olvasni, amelyet egyébként az időjárás állomás beltéri egysége mér.

 • Az 5-ös bemenet például a kültéri hőmérsékletet méri. Amennyiben szükségünk van az adott értékre, Connectedre állítjuk alul a bemenetet, és megadunk az értéknek mértékegységet, hogy az applikációban is jól jelenjen meg a mért érték (nem szabad elfelejteni a lokációt, eszköz típust és kategóriát sem beállítani, mint akármelyik más Chameleon eszköz esetében):  • Egészen addig csináljuk ezeket bemenet konfigurálásokat, amíg az összes, számunkra fontos mért értékek meg nem jelennek. Az 5 leginkább használt bemenet az:
   1. 5-ös sorszámú: Kültéri hőmérséklet [°C]
   2. 6-os sorszámú: Kültéri páratartalom [%]
   3. 8-as sorszámú: Szélsebesség [km/h]
   4. 10-es sorszámú: Fényintenzitás [w^2/m vagy lux] Időjárás állomás felületén állítandó a kívánt mérték, amelyben a következő képek nyújtanak segítséget:   5. 13-mas sorszámú: Órában esett eső: [mm]A mért értékek finomhangolását az időjárás állomás webfelületén lehet elvégezni, segítség:

Manual for Renkforce WH2600

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani