Apple Homekit integráció

Módosítva ekkor Fri, 28 Oct 2022 ekkor: 04:26 PM

Ebben a cikkben arról fog szó esni, hogy a config siteon keresztül hogyan tudjuk az Apple Homekit rendszerünkbe beolvasni a Chameleon rendszerhez csatlakoztatott eszközöket.


Bevezető:

  • A Homebridge integráción keresztül a Chameleon rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók az APPLE Homekit rendszerein keresztül kezeljék az otthonukat. Az APPLE HOME aklalmazás vezérelheti a lákást, SIRI hangutásításokkal, emellett számtalan lehetőséget biztosít különféle automatizációkra.
  • Példaként ha az Apple Home Kit rendszer részét képezi egy hangutasítás fogadására alkalmas eszköz (pl.: Apple Homepod), lehetőségünk van az előre beállított hangutasításainkkal jelenetek aktiválására.
  • Jelenet alatt például egy szoba „movie mode”-ra való átalakítását értjük, elég egy hangutasítás ahhoz, hogy a függönyök behúzódjanak, megfelelő legyen a világítás, így kényelmesen elő tudunk készülni egy film megnézéséhez.
  • A kapcsolódás után a HomeKit applikációban megjelenik az otthonunk a különböző eszközökkel, így a vezérlés és a beállítások folyamata egyszerűbbé válik.

APPLE rendszerekhez való integráció:

  • Szükségünk van egy köztes apple devicera, eszközre, például egy Apple TV-re vagy egy Homepodra, amin a Homebridge integráció megvalósulhat.



  1. Nyisd meg a Homekit appot a készülékeden
  2. Kattints az „Add a new accessory” gombra
  3. Párosítsd az otthonod a képen látható nyolc számjegyű PIN kód segítségével
  • Fenti lépéseket követően, az alkalmazásba belépve egyszerűen elnevezheted az eszközeidet, és utána egy gombnyomásra kihelyezheted az új ikonjaid az Apple telefonodra.
  • Ahhoz, hogy az integráció megvalósuljon, engedélyeznünk kell a két faktoros authentikációt az iCloud felhasználónkban a biztonságos működés érdekében.
  • Minden esetben, ha új eszközt kapcsolunk a Apple Home rendszerhez vagy egy régi eszközt távolítunk el, frissíteni kell az eszközlistát amire a „Refresh HomeKit device database” gomb megnyomásával van lehetőség, ebben az esetben a rendszer újra generálja a szükséges eszközlistát.

  • Amennyiben a teljes eszközlistát törölni szeretnénk, akkor ezt a RESET HOMEKIT gomb megnyomásával tehetjük meg.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani