Támogatott Doorbird kaputelefonok Chameleonhoz

Módosítva ekkor Thu, 13 Apr 2023 ekkor: 11:26 AM

Bevezetés:

Ebben a cikkben a támogatott Doordbird típusú kültéri kaputelefonokról lesz szó.

A Chameleon által jól támogatott kaputelefonok közül a Doorbird készülékek a prémiumabb kategóriát képviselik. Jól integrálhatóak, van webes konfigurációs lehetőségük, és alternatívaként van saját applikációjuk is, ha valamiért a Chameleon megoldása nem lenne elegendő. 

A Doorbirdös applikációnál figyelmebe kell venni, 

  • hogy a telefon némított módjánál nehezen vehető észre a kicsörgés.
  • és amennyiben a Chameleon és a Doorbird applikáció is fel van telepítve, és egyszerre csörögnek, úgy az fennakadásokat okozhat a használatukban. Jól működő Chameleon megoldás esetén javasoljuk a Doorbird applikációból kijelentkezni, vagy letörölni azt.

Támogatott modellek:

Az összes modell közös jellemzője, hogy a tápellátásuk vagy Etherneten keresztül , PoE 802.3af Mode-A) szabvány alapján, vagy a mellékelt 15V DC tápegységgel történik. Tilos egyszerre PoE-n és 15V-os tápon működtetni a készülékeket!


Pár lakásos modellek, ahol minden lakásnak külön fizikai nyomógombja van a készüléken:

  • Egy lakásos modellek:
    • D101S: Kifutó modell, pár helyen még kapható. 720p-s kamera, 1 relét tartalmaz, Wi-Fi kompatibilis. Felület szerelt modell. 
    • D1101V: Jelenleg elérhető, legegyszerűbb egy lakásos verzió, elérhető falra szerelt (olcsóbb) vagy süllyesztett (drágább) konstrukcióban is. Egy relét tartalmaz. Wi-fi kompatibilisek, 1080p-s kamerával rendelkeznek
    • D2101V: Két relés verzió, viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.
    • D2101KV: Magasabb, vékonyabb modell, mint a D2101KH. Két relés verzió , viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID és számkód olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat és a számkód olvasó által elfogadott kombinációkat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.
    • D2101KH: Alacsonyabb, szélesebb modell, mint a D2101KV. Két relés verzió , viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID és számkód olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat és a számkód olvasó által elfogadott kombinációkat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.
    • D2101IKH: Alacsonyabb, szélesebb modell, mint a D2101KV, de tartalmaz házszámnak helyet is. Két relés verzió , viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID és számkód olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat és a számkód olvasó által elfogadott kombinációkat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.
    • D2101FV: Két relés verzió , viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID és ujjlenyomat olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat és az ujjlenyomat olvasó által elfogadott ujjlenyomatokat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.

  • Több lakásos modellek:
    • 2 lakásos modellek:
      • D1102V: Jelenleg elérhető, legegyszerűbb két lakásos verzió, elérhető falra szerelt (olcsóbb) vagy süllyesztett (drágább) konstrukcióban is. Egy relét tartalmaz. Wi-fi kompatibilisek, 1080p-s kamerával rendelkeznek.
      • D1102V: Két lakásos verzió, elérhető falra szerelt (olcsóbb) vagy süllyesztett (drágább) konstrukcióban is. Egy relét tartalmaz. Wi-fi kompatibilisek, 1080p-s kamerával rendelkeznek és tartalmaznak beépített ujjlenyomat és RFID olvasót. Az RFID által elfogadott kártyákat és a számkód olvasó által elfogadott kombinációkat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz. 
      • D2102V: Két lakásos, két relés verzió, viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.
    • 3 lakásos modell:
      • D2103V: Három lakásos, két relés verzió, viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.
    • 4 lakásos modell:
      • D2104V: Négy lakásos, két relés verzió, viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.
    • 5 lakásos modell:
      • D2105V: Öt lakásos, két relés verzió, viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.
    • 6 lakásos modell:
      • D2106V: Hat lakásos, két relés verzió, viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz.

  • Társasházi modellek, ahol a lakásszámot már kijelzőn kell kiválasztani szám nyomógombok segítségével. Maximum 500 lakást támogatnak!
    • D21DKV: Magasabb, de vékonyabb modell, mint a D21DKH. 3,5"-es LCD kijelzője van, amely nem érintés érzékeny! A lakások között számokkal és betűkkel tudunk keresni. Két relés verzió , viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID és számkód olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat és a számkód olvasó által elfogadott kombinációkat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz. A társasházi megoldás megfelelő működéséhez dedikált közös téren használatos Chameleon Controllert kell telepíteni, amely a kaputelefon és a megfelelő lakás között viselkedik hídként. Amennyiben nincs ilyen közös térre szánt Controller, úgy az egyik lakásét szükséges erre a célra kijelölni, amely nem szerencsés.
    • D21DKH: Alacsonyabb, de szélesebb modell, mint a D21DKV. 3,5"-es LCD kijelzője van, amely nem érintés érzékeny! A lakások között számokkal és betűkkel tudunk keresni. Két relés verzió , viszont Wi-Fi lehetőséget nem tartalmaz. 720p-s kamerával rendelkeznek, és RFID és számkód olvasót tartalmaz. Az RFID által elfogadott kártyákat és a számkód olvasó által elfogadott kombinációkat a Chameleonon keresztül nem lehet felvenni, azt a doorbird applikációban kell megtenni. Nyitás esetén lehetséges HTTP hívást indítani a Chameleon felé további automatizációkhoz. A társasházi megoldás megfelelő működéséhez dedikált közös téren hazsnálatos Chameleon Controllert kell telepíteni, amely a kaputelefon és a megfelelő lakás között viselkedik hídként. Amennyiben nincs ilyen közös térre szánt Controller, úgy az egyik lakásét szükséges erre a célra kijelölni, amely nem szerencsés.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani